Eco Check: jouw Checker voor een milieubewust bestaan!

Het kopen van producten met het GOTS-label draagt aanzienlijk bij aan het verminderen van milieu-impact. GOTS-certificering verzekert consumenten dat textielproducten zijn vervaardigd met strenge milieunormen in acht genomen. Dit omvat het gebruik van biologisch geteelde vezels, wat betekent dat er geen schadelijke pesticiden of synthetische meststoffen worden gebruikt.

Bovendien beperkt het GOTS-certificaat het gebruik van schadelijke chemicaliën in het gehele productieproces, waardoor het risico op watervervuiling aanzienlijk wordt verminderd.

Een ander belangrijk aspect van GOTS-gecertificeerde producten is dat ze voldoen aan sociale criteria, zoals het waarborgen van veilige en eerlijke werkomstandigheden voor arbeiders.

Door te kiezen voor GOTS-gecertificeerde producten dragen consumenten bij aan de bevordering van duurzame productiepraktijken en het stimuleren van een verantwoorde consumptiecultuur die het milieu en de mensheid ten goede komt.

  • Label

    Het Global Organic Textile Standard (GOTS) is een toonaangevende standaard voor de verwerking van biologische vezels en het certificeren van textielproducten die zijn gemaakt van biologische vezels.

Kenmerken

Biologische vezels

GOTS richt zich op het gebruik van biologische vezels in textielproductie, zoals biologisch katoen, wol, zijde en hennep.

Milieuvriendelijke productie

Het legt strenge milieunormen op voor de gehele textielproductieketen, met aandacht voor het gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën, waterzuivering en energie-efficiëntie.

Sociale criteria

GOTS stelt ook eisen aan de sociale omstandigheden in de productie, zoals veilige en gezonde werkomstandigheden, eerlijke lonen en geen gedwongen arbeid.

Transparantie en traceerbaarheid

Het biedt transparantie door de gehele textielproductieketen en vereist traceerbaarheid van biologische vezels van boerderij tot eindproduct.