Check samen met Eco Check de verschillende labels

 • GOTS

  Het Global Organic Textile Standard (GOTS) is een toonaangevende standaard voor de verwerking van biologische vezels en het certificeren van textielproducten die zijn gemaakt van biologische vezels. Het controleert of de productie goed is voor het milieu en voor de mensen die het maken. Als kleding 'GOTS-gecertificeerd' is, betekent dit dat het aan deze regels voldoet. Dat geldt voor alles, van kleding tot beddengoed en meer.

 • FSC

  Het FSC-label staat voor Forest Stewardship Council, wat betekent dat het te maken heeft met het beheren van bossen op een goede manier. Als je hout of papier ziet met het FSC-label erop, betekent dit dat het afkomstig is uit bossen die worden beheerd op een manier die goed is voor de natuur en voor mensen die in het bos wonen en werken. Dit betekent bijvoorbeeld dat de bomen op een duurzame manier worden gekapt, zodat er altijd genoeg bomen overblijven om het bos gezond te houden. Ook wordt er gekeken naar de rechten van de mensen die in het bos leven en werken, zodat zij eerlijk behandeld worden.

 • PEFC

  Het PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) is een wereldwijd programma dat zich richt op het bevorderen van duurzaam bosbeheer. Het is vergelijkbaar met het FSC (Forest Stewardship Council), maar heeft een iets andere benadering en structuur.

  PEFC-certificering houdt in dat het hout en papier afkomstig zijn uit bossen die worden beheerd volgens internationale normen voor duurzaamheid. Dit betekent dat bij het kappen van bomen rekening wordt gehouden met het behoud van het bos en de biodiversiteit.

 • COSMEBIO

  COSMEBIO is een certificeringsorganisatie die zich richt op natuurlijke en biologische cosmetica. Het COSMEBIO-label wordt toegekend aan producten die voldoen aan strenge normen voor natuurlijke en biologische ingrediënten, evenals voor milieuvriendelijke productieprocessen en verpakkingen. Het label biedt consumenten de garantie dat de cosmetische producten die zij kopen zijn gemaakt met respect voor de natuur en het milieu. Het helpt consumenten om bewuste keuzes te maken en bij te dragen aan een duurzamere beauty-industrie.

 • Ecogarantie

  Ecogarantie is een certificeringslabel dat wordt gebruikt voor biologische en ecologische producten in verschillende categorieën, waaronder cosmetica, reinigingsmiddelen en huishoudelijke producten. Het label wordt toegekend aan producten die voldoen aan strenge milieunormen en die worden geproduceerd met respect voor mens, dier en natuur. Het Ecogarantie-label biedt consumenten de garantie dat de producten die zij kopen zijn geproduceerd met aandacht voor het milieu en met respect voor mens en dier. Het helpt consumenten om bewuste keuzes te maken en bij te dragen aan een duurzamere wereld.

 • Biogarantie

  Het Biogarantie-label wordt toegekend aan biologische voedingsmiddelen die voldoen aan de Europese regelgeving voor biologische landbouw. Dit betekent dat deze voedingsmiddelen zijn geproduceerd volgens strikte normen die gericht zijn op het minimaliseren van milieueffecten en het bevorderen van dierenwelzijn. Het Biogarantie-label biedt consumenten de zekerheid dat de voedingsmiddelen die zij kopen afkomstig zijn van biologische landbouw en geproduceerd zijn met respect voor het milieu en dierenwelzijn. Het helpt consumenten om bewuste keuzes te maken voor gezonde en duurzame voeding.

 • EU Ecolabel

  Het Europese Ecolabel, ook wel bekend als het EU Ecolabel, is een milieukeurmerk dat wordt toegekend aan producten en diensten die voldoen aan strenge milieucriteria gedurende hun hele levenscyclus. Dit betekent dat het label wordt toegekend aan producten die minder belastend zijn voor het milieu, vanaf de winning van grondstoffen tot de productie, het gebruik en de uiteindelijke verwijdering ervan. Door producten te kiezen met het EU Ecolabel kunnen consumenten bijdragen aan een beter milieu en tegelijkertijd genieten van producten van hoge kwaliteit. Het label maakt het voor consumenten gemakkelijker om duurzame keuzes te maken bij het kopen van producten en diensten.

 • EU-logo biologische producten

  Het EU-logo voor biologische producten wordt gebruikt om aan te geven dat een voedingsmiddel voldoet aan de Europese normen voor biologische landbouw. Dit logo wordt toegekend aan producten die zijn geproduceerd volgens strikte regels en voorschriften die zijn vastgesteld door de Europese Unie voor biologische landbouw. Het EU-logo biedt consumenten de zekerheid dat ze een product kopen dat is geproduceerd volgens strenge normen voor biologische landbouw, met respect voor dierenwelzijn en milieu. Het helpt consumenten om bewuste keuzes te maken bij het kopen van biologische voedingsmiddelen en draagt bij aan het bevorderen van duurzame landbouwpraktijken.

 • MSC

  Het MSC-label, oftewel het Marine Stewardship Council-label, wordt toegekend aan vis en zeevruchten die afkomstig zijn uit visserijen die voldoen aan strenge normen voor duurzaamheid en visserijbeheer. Het doel van het MSC-programma is om ervoor te zorgen dat de visbestanden gezond blijven en dat de ecosystemen in de oceanen worden beschermd voor toekomstige generaties. Het MSC-label is een belangrijk instrument voor het bevorderen van duurzame visserijpraktijken en het beschermen van mariene ecosystemen. Door producten te kopen met het MSC-label kunnen consumenten een positieve bijdrage leveren aan het behoud van onze oceanen en de visbestanden voor de toekomstige generaties.